دنیای قهوه

تاثیر قهوه بر سلامتی

تاکنون تحقیقات بسیاری بر روی تاثیرهای قهوه بر بدن انسان انجام شده و این نوشیدنی محبوب برای سال‌های متمادی توسط محققین و پژوهشگران مورد مطالعه قرار گرفته شده است. مصرف قهوه بر سلامتی موضوعی‌ست که به طور گسترده در تمام دنیا مورد بررسی قرار گرفته و دانشمندان به نتایج جالبی دست پیدا کرده‌اند.

طبق یافته‌های محققین، قهوه دارای فواید و مزایای زیادی برای بدن انسان است و احتمال بسیاری از بیماری‌ها را به شدت کاهش می‌دهد. این گیاه محبوب و خوش عطر و لذیذ، اگر به درستی مصرف شود می‌تواند نقش یک آنتی‌باکتریال قوی و طبیعی را برای بدن ایفا کند و مانع مشکلات عروقی و قلبی شود. اما در عین حال قهوه می‌تواند ضررهایی هم برای بدن داشته باشد که به آن هم خواهیم پرداخت.

بنابراین حتما این یادداشت کوتاه درباره فواید و مضرات قهوه را بخوانید و با آگاهی از اثرات محبوب‌ترین نوشیدنی دنیا و نحوه بهترین استفاده از آن، قهوه دیسترو را سفارش دهید تا در اولین فرصت دستتان برسد و از آن لذت ببرید.

خواص قهوه

تاثیرهای مثبت قهوه بر بدن غیرقابل انکار است. خاصیت نشاط‌آور  و شادی‌بخش قهوه، از این نوشیدنی محرک قوی ضدافسردگی می‌سازد. نخستین و بهترین اثربخشی قهوه برای همه همین اثر شادی‌بخش و نشاط‌آور و درعین حال ضدافسردگی آن است. کافئین موجود در این گیاه یک محرک معروف است که می‌تواند برای افزایش انرژی و بیداری مفید باشد.

قهوه حاوی پروتئینی است که مشابه مورفین عمل می‌کند و از خاصیت ضد درد و آرام‌بخش برخوردار است. در آزمایش‌های صورت‌گرفته بر روی موش‌های آزمایشگاهی مشخص شد که  اثرات تسکین‌دهنده این پروتئین‌ها از دوام زیادی برخوردار است و با عوارض جانبی هم همراه نیست. همچنین پژوهش‌ها نشان داده که در بسیاری از اوقات نوشیدن یک فنجان قهوه سردرد را برطرف می‌کند و می‌تواند به عنوان یک مسکن برای برخی از سردردها عمل کند.

قهوه حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها است که می‌توانند در مقابله با آسیب‌های اکسیداتی و پیشگیری از برخی بیماری‌ها مفید باشد. تحقیقات نشان داده که مصرف قهوه می‌تواند باعث کاهش بروز بیماری‌هایی مانند دیابت نوع دو، بیماری‌های قلبی و عروقی و برخی سرطان‌ها شود.

همچنین پژوهش‌های دانشمندان ژاپنی حاکی از آن است که مصرف منظم قهوه به دلیل دارای بودن اسید کلروژونیک خطر ابتلا به سرطان کبد را تا ۴۹ درصد و مصرف نامنظم آن خطر ابتلا به سرطان کبد را تا ۲۹ درصد کاهش می‌دهد.

بوییدن دانه‌های قهوه می‌تواند باعث بازگشت اشتهای از دست رفته پس از آشپزی شود. مولکول‌های قهوه با حرکات جنبشی خود خود مولکول‌های غذا را از گیرنده‌های بویایی بینی جدا می‌کنند و اینگونه باعث بازگشت اشتها می‌شوند اما در عین حال نوشیدن فنجانی قهوه نقش زیادی در چربی‌سوزی و لاغری هم ایفا می‌کنند. مطابق تحقیقات انجام‌شده مصرف روزانه قهوه در روند لاغری تاثیر زیادی دارد و متخصصین تغذیه بر نوشیدن روزانه قهوه تاکید دارند. این نوشیدنی محبوب به دلیل خاصیت انرژی بخشی و شادی‌آور به افزایش تحرکات جسمی و فیزیکی کمک می‌کند و دارای نقش مهمی در چربی‌سوزی است.

این ماده گیاهی دارای ارزش غذایی بالایی است و خاصیت و ضد آلزایمر و ضد پارکینسون هم دارد و با مقابله با برخی سرطان‌ها و کاهش خطر سکته قلبی، به افزایش طول عمر کمک می‌کند.

مضرات قهوه

قهوه هم مانند هر ماده دیگر در طبیعت، هم فواید و مزایای زیادی دارد و هم مضراتی که باید نسبت به آن آگاهی داش. هرچند مزایای و فواید قهوه بیش از ضررهای آن است اما با این وجود باید مصرف روزانه قهوه می‌تواند آسیب‌هایی به بدن بزند.

سینوزیت و عفونت مخاطی از جمله این آسیب‌ها است. قهوه به دلیل داشتن کافئین، بسیار ادرارآور است و مایعات بدن را دفع می‌کند. از این رو غلظت مخاطی سینوس‌ها را بالا برده و غدد ترشحی را می‌بندد و همین امر باعث التهاب و زمینه‌ساز رشد باکتری‌ها می‌شود، بنابراین در تشدید بیماری سینوزیت می‌تواند موثر باشد. اما برای جلوگیری از این مشکل، بهتر است در مواقعی که سینوزیت‌ عود می‌کند، از مصرف بیش از حد قهوه خودداری کنید.

از طرف دیگر مصرف زیاد قهوه به دلیل وجود درصد بالای پتاسیم برای افرادی که دچار نارسایی کلیه هستند توصیه نمی‌شود این افراد بهتر است برای مصرف قهوه حتما با دکتر خود مشورت کنند و تحت نظر پزشک قهوه را مصرف کنند.

نوشیدن زیاد قهوه باعث دفع کلسیم بدن و در نتیجه رسوب آن در کلیه‌ها و ایجاد سنگ کلیه می‌شود. بنابراین افراط در نوشیدن قهوه می‌تواند برای کلیه مضر و سنگ‌ساز باشد. مبتلایان به سنگ کلیه باید نوشیدن قهوه را به یک فنجان در روز کاهش دهند.

همچنین قهوه می‌تواند باعث افزایش فشار خون شود و افرادی که دچار مشکل فشار خون هستند، در برابر قهوه می‌توانند آسیب‌پذیر باشند.

بیشترین تاثیری که قهوه بر بدن انسان دارد، بی‌خوابی و برهم‌زدن سلامت خواب است. قهوه تا حد زیادی بر دستگاه عصبی مرکزی تاثیر می‌گذارد و باعث اخلال در خواب می شود. بنابراین بهتر است ۴ ساعت پیش از خواب از مصرف قهوه خودداری کنید تا خوابی بهتر و راحت‌تر داشته باشید.

نفخ و سنگینی معده از دیگر مشکلاتی است که مصرف زیاد قهوه می‌تواند باعث آن شود. نوشیدن قهوه بلافاصله پس از غذا نفخ‌آور است و معده را سنگین می‌کند و موجب رودل می‌شود.

مطلب پیشنهادی: قهوه در دوران بارداری

سخن پایانی و نتیجه‌گیری

قهوه هم مانند هر ماده غذایی دیگر فواید و مضراتی دارد که هرکسی باید نسبت به آن آگاه باشد و مطابق فیزیک و سلامت بدنی خود برای نوشیدن آن تصمیم بگیرد. مصرف متعادل قهوه به صورت روزانه فوایدی برای سلامتی دارد اما میزان مصرف آن باید مطابق وضعیت سلامتی بدن و آلرژی‌های احتمالی باشد. با این وجود نوع و کیفیت قهوه هم می‌تواند تاثیر زیادی بر این فواید و مضرات بگذارد. بنابراین در انتخاب قهوه خود دقت کنید. می‌توانید با سفارش قهوه دیسترو نسبت به کیفیت آن اطمینان داشته باشید و از عطر و طعم آن لذت ببرید.

coffeebeans-icon

اگر عاشق دنیای قهوه هستید، احتمالا مطالب زیر را هم دوست داشته‌ باشید:

سئوالات متداول درباره قهوه اسپرسو

قهوه نوشیدنی رایجی است که از دانه‌های بو داده و آسیاب شده گیاه قهوه بدست می‌آید اما اسپرسو به روش عصاره‌گیری و دم‌آوری قهوه گفته می‌شود که چکیده‌اش، نوعی قهوه‌ی غلیظ با عطری قوی و درصد بالایی از کافئین را دارد. 

اسپرسو به گونه غلیظی از قهوه گفته می‌شود، زمانی که آب جوش آمده با فشار از میان پودر قهوه عبور کند، عصاره اسپرسو گرفته می‌شود.