دنیای قهوه

قهوه در سینما

قهوه در سینما

 از ابتدای کشف دانه‌های قهوه و ظهور قهوه‌خانه‌ها در شهرهای سراسر جهان، این نوشیدنی محبوب همیشه دستمایه بسیاری از شعرها و داستان‌ها و فیلم‌ها بوده است. نوشیدن قهوه و فیلم‌برداری در لوکیشن‌هایی مانند کافه‌ها همیشه محبوب کارگردان‌ها بوده و بهانه نوشیدن قهوه، اتفاق‌ها و دیالوگ‌های مهمی در فیلم روی داده است.

قهوه به عنوان یکی از نمادهای زندگی روزمره در جهان مطرح است و در فرهنگ هم جایگاه خاصی به دست آورده است. این جایگاه به ادبیات و سینما هم رسیده و به عنوان یکی از ابزارهای بازنمایی زندگی و جوامع انسانی در سینما استفاده می‌شود. فیلم‌های زیادی درباره قهوه و نوشیدن قهوه توسط شخصیت‌های فیلم  و تاثیر روانی و جسمی این دانه جادویی ساخته شده و همچنان از موضوع‌های جذاب برای فیلم‌سازان به حساب می‌آید. در بسیاری از این فیلم‌ها و شاهکارهای جهانی بر اهمیت کیفیت و نوع قهوه و تاثیر آن بر خلق و خو و روابط انسانی تاکید شده است. یادتان باشد که می‌توانید قهوه باکیفیت را در انواع متخلف از دیسترو بخواهید تا از طعم واقعی قهوه لذت ببرید و در کنار دوستان و خانواده با تماشای این فیلم‌ها قهوه خود را هم بنوشید و حال‌ و کیفیت زندگی‌تان را چند برابر کنید.

قهوه‌نوشی و نشستن در کافه‌ها یکی از پای ثابت‌های اکثر فیلم‌ها بوده اما در اینجا می‌خواهیم به موضوع قهوه در سینمای جهان و معرفی چند فیلم که در آن‌ها قهوه پررنگ است، بپردازیم.

قهوه و سینما

قهوه و سیگارها

این فیلم به کارگردانی جیم جارموش و بازی روبرتو بنینی، کیت بلانشت، استیو بوشمی و جوئی لی، در سال ۲۰۰۳ منتشر شد و متشکل از یازده داستان کوتاه است. نکته مشترک تمام این یازده فیلم کوتاه قهوه و سیگار است. این فیلم در اصل یک رشته کمیک از فیلم‌های کوتاه سیاه و سفید است که به دنبال هم می‌آیند که در آن شخصیت فیلم‌ها کنار هم نشسته و قهوه می‌نوشند. فیلم‌ها در ادامه همدیگر قرار گرفته‌اند تا یک مضمون کلی را خلق کنند و بن‌مایه‌ی اصلی آنها غرق شدن در مشغله‌های فکری و عادات روزانه است. در این فیلم شخصیت‌ها درخصوص مسایل مختلف اجتماعی و فرهنگی صحبت می‌کنند و قهوه به عنوان یک عنصر مهم در زندگی آدم‌ها نشان داده می‌شود.

 در این فیلم‌ها آدم‌هایی را می‌بینیم که پشت میزی نشسته‌اند و قهوه می‌خورد. یعضی از آنها با همدیگر آشنایی دارند و برخی دیگر غریبه هستند اما به سرعت با همدیگر آشنا و دوست می‌شوند و با هم قهوه می‌نوشند و به گپ و گفت مشغول می‌شوند. فیلم سیاه و سفید است و نقطه قوت آن قدرت زندگی در شخصیت‌های فیلم و یافتن صدایی مشترک است، این صدای مشترک در نوشیدن قهوه و علاقه به قهوه نشان داده می‌شود.

داستان عامه پسند یا همان pulp fiction

این فیلم بی‌نظیر جنایی آمریکایی به کارگردانی کوئنتین تارانتینو در سال ۱۹۹۴ ساخته شد و همچنان یکی از بهترین فیلم‌های تاریخ سینمای جهان است. در این فیلم هم مانند دیگر شاهکارهای سینما قهوه حضوری معنا‌دار و مهم دارد و یکی از سکانس‌های خاطره‌انگیز را می‌سازد.

در این فیلم پس از آنکه جیمی با بازی تارانتینو برای جولز وینفیلد با بازی درخشان ساموئل ال جکسون قهوه‌ای درست می‌کند، می‌گوید: «هی! جیمی ! این واقعا خوشمزه‌ست» و جیمی در پاسخ می‌گوید:« نمی‌خواد به من بگی قهوه‌ام چقدر خوبه! باشه؟ من خودم این قهوه را می‌خرم و می‌دانم چقدر خوبه. من چیزهای گران قیمت و خوشمزه می‌خرم چون می‌خوام وقتی قهوه می نوشم، طعم فوق‌العاده بچشم. خودت می‌دونی الان چی ذهن من رو مشغول کرده؟ مطمئنا قهوه توی فنجانم نیست.» و او منظورش مرد مرده‌ای است که گاراژ خانه‌اش است حرف می‌زند.

"رقصنده با گرگ" و قهوه به عنوان مظهری از صلح

اگر بخواهیم چند شاهکار در ژانر وسترن را نام ببریم، رقصنده با گرگ‌ها قطعا از نخستین نام‌ها است. این فیلم محصول سال ۱۹۹۰ میلادی و به کارگردانی و بازیگری کوین کاستنر است. در این فیلم کوین کاستنر در نقش یک ستوان آمریکایی به ماموریتی در سرزمین سرخ‌پوستان غرب آمریکا اعزام می‌شود و به مرور با آنها ارتباط برقرار می‌کند. رقصنده با گرگ‌ها بیانگر یک زندگی عمیق و پاک در طبیعت و مقایسه زندگی و روحیه سرخ‌پوستان و سفیدپوستان است. این فیلم برگزیده جوایز بسیاری شد و همچنان در صدر بهترین فیلم‌های تاریخ سینما قرار دارد.

در یکی از به یادماندنی‌ترین سکانس‌های آن، کوین کاستنر برای نشان دادن حسن نیت خود برای سرخ‌پوستان قهوه دم می‌کند و با هم آن را می‌نوشند.

مستند طلای سیاه

مستند طلای سیاه داستان یک تولید‌کننده اتیوپیایی قهوه است که به دنبال یافتن مشتری برای قهوه‌ای، به سفری پرماجرا می‌رود. این فیلم به کارگردانی دو برادر بریتانیایی به نام مارک و نیک فرانسیس در سال ۲۰۰۶ ساخته شد و گوشه‌ای از تلاش‌های کارگران مزارع قهوه و تولیدکنندگان محلی را به تصویر می‌کشد.

این فیلم پیچیدگی و بی‌عدالتی‌های حاکم بر تجارت جهانی قهوه را هم نشان می‌دهد و سفر طولانی قهوه از مزارع تا قفسه فروشگاه‌ها و کافه‌ها را بازنمایی می‌کند.

قهوه و سینما
coffeebeans-icon

اگر عاشق دنیای قهوه هستید، احتمالا مطالب زیر را هم دوست داشته‌ باشید:

سئوالات متداول درباره دنیای قهوه 

قهوه در سینما عمدتا برای نشان دادن صلح و دوستی به کار گرفته می‌شود. نوشیدن فنجانی قهوه باعث عمیق شدن و به وجود آمدن دوستی‌ها و معاشرت می‌شود و انسان ها با نوشیدن فنجانی قهوه با هم راحت‌تر ارتباط برقرار می‌کنند.